Workshop Internet of Things - Arnhem

  • 30 mei 2013

Het ‘Internet of Things’ is een visie waarin objecten en producten in staat zijn om informatie met elkaar en de mens uit te wisselen. De sensoren in deze ‘dingen’ zijn hun zintuigen die data genereren over hun toestand en de wereld om hun heen. Deze data vormt de basis voor interessante mogelijkheden voor verbeterde of nieuwe productfuncties, additionele diensten en nieuwe business modellen.

In deze workshop krijg je een uitgebreide introductie over de visie ‘Internet of Things’ en de business kansen die het het mkb biedt.

Businesskansen voor het MKB in een connected wereld

Bijna overal is er connectiviteit en clouddiensten maken robuuste dataopslag en rekenkracht toegankelijker. Ontwikkelingen op het gebied van batterij- en sensortechnologie gaan enorm snel en worden bovendien steeds goedkoper. Technologisch is er dus veel mogelijk. Echter het bedenken, ontwikkelen en vermarkten van innovatieve ‘smart’ en ‘connected’ business concepten die écht waarde toevoegen, is complex. Nieuwe samenwerkingsverbanden en nieuwe kennis uit verschillende disciplines is nodig. En wellicht het belangrijkste: het vereist een nieuwe manier van kijken naar uw eigen business, waarbij het genereren van nieuwe, waardevolle data centraal staat. Met het verkrijgen van data over bijvoorbeeld het gedrag van uw klant kun je jouw klant nóg beter bedienen en zelf latente behoeften achterhalen. Zo kan het ook waardevolle input zijn voor volgende product- en/of dienstontwikkelingen.

Wat betekenen deze ontwikkelingen voor jouw bedrijf en welke concrete kansen biedt het? In deze workshop ontdek je hierover meer.

Details

30  Mei
14:00 - 17:00
Syntens Innovatiecentrum, Kronenburgsingel 525 Arnhem

Doel workshop

Het doel van de workshop is het verkennen van de business kansen die het ‘Internet of Things’ jouw bedrijf biedt.

Doelgroep

Voor wie? Primaire doelgroep zijn mkb bedrijven uit alle sectoren die zelf producten (laten) ontwikkelen en vermarkten en die kansen zien in het met sensor- en communicatietechnologie uitrusten ervan om zo nieuwe productfuncties en additionele diensten te realiseren. Nadrukkelijk zijn ook bedrijven uit de creatieve industrie en elektronicaontwikkelaars welkom om gezamenlijk kansen te verkennen.

Inschrijven

Inschrijven kan via de website van Syntens Innovatiecentrum.

Deelname is kosteloos

Bekijk hier het volledige pgrogramma.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met innovatieadviseur Joris Castermans via 06-51234840.