Innovatiekring Internet of Things

  • 04 september 2013

Je bent met jouw bedrijf continu op zoek naar mogelijkheden om nieuwe of verbeterde klantwaarde te bieden en daarmee nieuwe business te genereren. Je beseft dat het ‘smart’ en ‘connected’ maken van jouw producten of systemen kansen biedt voor nieuwe productfuncties en (additionele) diensten.

Nieuwe business met ‘smart’ en ‘connected’ producten en diensten

Het Internet of Things is een visie waarin steeds meer objecten en producten digitaal met elkaar en de mens gaan communiceren. Sensoren in kantoormeubilair die de intensiteit van de verlichting aansturen, verwarmings- installaties die communiceren met de barometer, wekkers die in verbinding staan met het koffiezetapparaat, huisdieren die worden ‘gechipt’, openbaar vervoer dat in real time de beweging bijhoudt en deze per direct naar de reiziger stuurt, valdetectie op afstand voor bejaarden, mobiele telefoons die als scanners functioneren. Zie een inspirerende video over het internet of things. Wat betekenen deze ontwikkelingen voor uw business? Oftewel: wat is uw ‘next generation’ product en/of dienst?

Het bedenken, ontwikkelen en vermarkten van dergelijke innovatieve concepten is complex. Nieuwe kennis uit verschillende disciplines en een nieuwe manier van kijken is nodig. Welke oplossing biedt jouw doelgroep de meeste waarde? Welke technische mogelijkheden zijn er? Welke nieuwe businessmodellen zijn relevant en bieden de grootste kansen voor jow bedrijf? En met wie kun je hierbij het beste samenwerken? Als je dit herkent dan is deze Innovatiekring voor jou gemaakt! Kijk voor de huidige editie van deze Innovatiekring.

Doel

Het doel van de Innovatiekring is hetontwikkelen van een ‘smart’ en connected’ businessconcept
In de Innovatiekring ontwikkelt u in een samenwerkingscluster met minimaal twee andere partijen in circa 4 maanden een commercieel veelbelovend, technisch haalbaar en door (potentiële) klanten gevalideerd businessconcept, inclusief businesscase en eerste prototype/demo. Dit kan zowel een volledig nieuw concept zijn, als een concept dat is gebaseerd op bestaande ideeën of een concrete klantvraag.

Pressure cookers en nieuwe kennis

De Innovatiekring bestaat uit vijf zogenoemde ‘pressure cooker’ sessies. In korte tijd en onder hoge druk ontwikkel je met jouw team jouw eigen nieuwe businessconcept. In alle sessies werkt en denkt een multidisciplinair team van professionals met je mee, bestaand uit een Syntens adviseur, een TNO expert en een interaction designer van The Incredible Machine (TIM). TIM ontwikkelt in de loop van de innovatiekring ook een eerste prototype/demo. Bovendien werkt een groepje studenten Industrieel Ontwerpen van de TU Delft tijdens de looptijd van de Innovatiekring mee om de ideeen verder uitontwikkelen.

Details

Datum: 4 september 2013
Tijd: 13u tot 20u
Locatie: Syntens Innovatiecentrum, Kelvinbaan 42 Nieuwegein

Doelgroep

Voor wie: zowel dienstverleners (die in hun dienst gebruik (willen) maken van fysieke producten/objecten/sensoren) als productbedrijven uit alle sectoren.

Aanmelden

Aanmelden kun je doen via de website van Syntens Innovatiecentrum.

Voor meer informatie, kijk hier. En voor vragen kun je contact opnemen met Joris Castermans, te bereiken op telefoonnummer 06-51234840.