Masterclass Nanotechnologie: Nanocoatings

  • 05 september 2013

Nanomaterialen bieden economische en maatschappelijke kansen. Er zijn steeds meer nanomaterialen beschikbaar met nieuwe en verbeterde functionaliteiten. Bedrijven passen deze materialen toe om unieke producteigenschappen te realiseren. Denk aan krasbestendige lakken voor auto’s, coatings voor scheepsrompen die de groei van algen voorkomen, en zorgproducten met antibacteriële werking.

Nanodeeltjes worden ontwikkeld en toegepast om eigenschappen van materialen te verbeteren. Door despecifieke samenstelling, vorm en/of lading wordendiverse eigenschappen verkregen. Voorbeelden zijn vuilafstotende of antimicrobiële oppervlakken, extreem resistente materialen,en coatings die reageren op veranderende omgevingssituaties. Door despecifieke eigenschappen kunnen de deeltjes ook een risico vormen voor mens en milieu. Of dit zo is hangt af van het deeltje en wat ermee gedaan wordt; verantwoord omgaan met de nanomaterialen is belangrijk.

Wat betekenen deze ontwikkelingen voor uw bedrijf? En welke concrete kansen bieden nanocoatings voor uw producten en diensten?

In deze Masterclass maakt u kennis met de nieuwste technologische mogelijkheden op het gebied van nanocoatings en krijgt u inzicht in hoe u verantwoord kan omgaan met de nanodeeltjes. U leert van de ervaringen van collega-ondernemers die succesvolle nieuwe business hebben gerealiseerd op dit gebied. U gaat naar huis met concrete kansen voor uw bedrijf en een aanbod voor vervolgstappen.

Details

Datum en tijd: donderdag 5 september 2013 van 15.00 uur tot 19.00 uur.

Programma

Bekijk hier het volledige programma.

Aanmelden

U kunt zich hier direct aanmelden.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ruud Meijvogel van Syntens, te bereiken op 06 - 51231554 of Maaike le Feber van TNO, te bereiken op telefoonnummer 088 - 8661530.