Onderhandelen – De Masterclass: Regio West

  • 18 oktober 2013

Als ondernemer ben je continu in onderhandeling; met jezelf over tijdsbesteding en prioriteiten, met medewerkers over taken en verantwoordelijkheden en met klanten en leveranciers over prijzen, levertijden en voorwaarden. Je wilt een succesvol ondernemer zijn en het beste uit iedere situatie halen, zonder dat dit een relatie onder druk zet. Onderhandelingsvaardigheden zijn dan ook essentieel. Maar hoe ontwikkel je die? En wat is eigenlijk écht goed onderhandelen? De masterclasses van regio west vinden plaats in Amsterdam en Rotterdam.

‘Onderhandelen: Dé masterclass’ laat je de kritische succesfactoren zien waarmee je een onderhandeling voor jou en de ander tot een goed einde weet te brengen. De klassieke win/win. Wil je weten hoe je het maximale uit elke onderhandeling kan halen, dan ben jij de juiste kandidaat voor deze masterclass die Syntens Innovatiecentrum samen met LiveWIRE, AccuRaad Training & Advies en SynergieMediation organiseert.

Praktische handvatten en oefeningen

Samen met ongeveer tien andere ondernemers ga je aan de slag met praktische vraagstukken en krijg je direct advies van experts en collega-ondernemers. Daarnaast wordt er veelvuldig geoefend met je eigen casuïstiek. De masterclass bevat een klein gedeelte theorie, om je kennis te laten maken met de basisbegrippen en verschillende interessante strategieën. Je gaat voornamelijk aan de slag met praktische handvatten en oefeningen om het onderhandelen eigen te maken

Voor jou?

Als jonge, innovatieve ondernemer zoek je inzichten om een groeiend bedrijf effectief te leiden. Je onderneming is niet ouder dan vijf jaar en je staat op het punt van, of hebt inmiddels, de eerste ervaringen met zakelijk onderhandelen. Daarnaast heb je natuurlijk het lef om naar jezelf te kijken
als de motor van de verandering en jezelf en anderen uit te dagen.

Wat levert het  je op?

- Je krijgt sterk inzicht in onderhandelingsprocessen
- Je kunt je onderhandeling tot in de puntjes voorbereiden
- Je weet hoe je anderen kunt beïnvloeden en het maximale uit een onderhandeling kunt halen
- Je krijgt praktische handvatten over verschillende tactieken en tools
- Je doet zelfkennis op over hoe je in onderhandelingen het meest effectief bent
- Je krijgt toegang tot een interessant netwerk van collega-ondernemers die te maken hebben met vergelijkbare situaties, waarop je kunt terugvallen bij vragen.

Programma

De Masterclass bestaat uit 4 dagdelen die zijn verdeeld over 3 dagen.
Blok 1 en 2 vinden op dezelfde dag plaats en gaan over het fundament van onderhandelen en het verhogen van effectiviteit.
Blok 3 vindt 2 weken later plaats en geeft de nodige verdieping.
Blok 4 is optioneel en vindt enkele weken later plaats als terugkom-moment. Hier wordt de in de praktijk opgedane ervaring met elkaar gedeeld en wordt externe ervaring toegevoegd.

Data, tijden en locatie

Amsterdam:  
18 oktober van 9.00 uur tot 18.00 uur, 31 oktober en 21 november van 15.00 uur tot 20.00 uur.
Rotterdam:  
24 oktober van 9.00 uur tot 18.00 uur, 7 november en 4 december van 15.00 uur tot 20.00 uur.
De exacte locaties worden nog bekendgemaakt.

Alle regio's

Voor een ovezicht van de masterclasses in alle regio's neem je een kijkje in deze blogpost.

Deelnemen

Deelname aan deze Masterclass wordt mede gefinancierd door Syntens Innovatiecentrum, Shell en Mazars vanuit het LiveWIRE programma en gesponsord door kennisleveranciers AccuRaad Training & Advies en SynergieMediation. Hierdoor zijn kosten voor deelname voor slechts € 150,00 per persoon

Aanmelden

Je kunt je aanmelden via de website van Syntens Innovatiecentrum.

Meer informatie

Voor meer informatie kun je contact opnemen met:
 Jos Borsboom op telefoonnummer 06-51 42 60 31 of via jos.borsboom@syntens.nl
Raoul Rossou op telefoonnummer 06- 333 16 391of via Raoul.rossou@syntens.nl .