ZORG2025: 'Internet of Things binnen de gezondheidszorg'

  • 10 december 2013

Syntens, Rabobank Amsterdam, Amsterdam Economic Board en Health-Lab zijn oktober 2012 gestart met de 'ZORG2025'-bijeenkomsten. ZORG2025 is een netwerkbijeenkomst voor zorgaanbieders en innovatieve ondernemers in de zorg. Met deze ontmoetingen willen wij partijen in de health sector bijeen brengen en zicht bieden op ontwikkelingen, noodzaak en mogelijkheden van (ICT-) Technologie in de zorg.

Sprekers

Michiel Verheij van Syntens; over het 'Internet of Things' en wat deze intelligente toepassingen voor de gezondheidszorg kunnen betekenen en welke kansen het geeft voor innovatieve ondernemers.

Marleen Germs van Evalan; 'Feedback op beenbelasting middels de Sensistep'. Uit het idee van dokter Holtslag (Revalidatiearts UMC Utrecht) is na 4 jaar ontwikkelen SensiStep op de markt gezet. SensiStep wordt ingezet tijdens therapieën waarbij het gedeeltelijk belasten van het been van belang is.

Wil Philipsen van Fresh Idea Factory; 'E-support: The internet of things en een gezonde leefstijl'. Gezond gedrag ontstaat niet vanzelf. Technologie verbindt mensen met elkaar en maakt wederzijdse beïnvloeding mogelijk. Fresh Idea Factory heeft Obli ontwikkeld: stimuleren en monitoren van voldoende vochtinname.

Details

Van: 15:00 tot: 19:00
Datum: 10-12-2013
Locatie: Dauphine
Adres: Prins Bernhardplein 175 1097 BL Amsterdam
Eigen bijdrage: 0
Beschikb. plaatsen: 110 van de 130 (19-nov)

Aanmelden

Je kunt je aanmelde via de website van Syntens Innovatiecentrum

Toelichting

De zevende bijeenkomst van Zorg2025 gaat in op het thema 'Internet of Things'. Dit is een visie waarin objecten en producten in staat zijn om informatie met elkaar en de mens uit te wisselen. De sensoren in deze ‘dingen’ zijn zintuigen die data genereren over de toestand en de wereld om hen heen. Deze data vormt de basis voor interessante mogelijkheden voor verbeterde of nieuwe productfuncties, additionele diensten en nieuwe business modellen. Ook voor de gezondheidszorg zijn volop kansen op dit gebied. De volgende Zorg2025 is op dinsdag 11 februari (nog onder voorbehoud) Aanmelden kunt u doen via de aanmeldknop. Voor overige vragen kunt u contact opnemen met Julia Foekema, te bereiken op telefoonnummer 088-4440204.