Exportdag VS: Starten met zakendoen in de Verenigde Staten

  • 07 mei 2014

De Verenigde Staten (VS) heeft de grootste economie ter wereld. Met meer dan 310 miljoen inwoners is het een potentieel enorme afzetmarkt voor consumentengoederen. Het aantal inwoners in de VS groeit al jaren gestaag. Het land is een van de belangrijkste handelspartners van Nederland, en de grootste afzetmarkt voor Nederlandse exporteurs buiten Europa. 

In opdracht van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) organiseert Handelsroute.nl in samenwerking met de Metaalunie op woensdag 7 mei  as. de Exportdag VS, waar het zakendoen en de handelsmogelijkheden in de Verenigde Staten centraal staan. Deze dag is onderdeel van het programma Starters (SIB) Go Abroad - Well Prepared.

Voor wie?

De Exportdag VS wordt een inspirerende middag voor ondernemers met internationale ambitie richting de VS. Centraal staan thema’s als belasting- en vestigingsklimaat, de nut en noodzaak van een werkvergunning,  exportregels, etc. U komt in contact met (lokale) experts en ervaren ondernemers.

Uniek aan de Exportdag VS is dat u langzaam toewerkt naar een individueel advies. U zult bij registratie dan ook gevraagd worden een aantal vragen te beantwoorden over uw bedrijf en product zodat we u met de juiste mensen in contact kunnen brengen.

Locatie

De Exportdag VS wordt georganiseerd bij de Koninklijke Metaalunie:|
Einsteinbaan 1
3439 NJ Nieuwegein

Programma

Het programma tijdens de Exportdag VS op 7 mei:

13:30  Registratie
14:00  Plenaire sessie
Welkom en dag uiteenzetting
Kansrijke sectoren VS
Do’s and Don’ts: Ervaren ondernemer aan het woord

14:30  Ronde tafel sessies
Op basis van de informatiebehoefte van de deelnemers worden er ronde tafel sessies rondom specifieke thema's georganiseerd.

Ronde 1: 
Thema 1: Exportregels VS
Thema 2: Strategie: Klanten of reseller?
Thema 3: Wordt door u als ondernemer d.m.v. uw registratie bepaald

Ronde 2: 
Thema 4: Vestigingsklimaat in de VS
Thema 5: Werken in de VS
Thema 6: Wordt door u als ondernemer d.m.v. uw registratie bepaald

16:00 Individueel programma en kennismarkt
Individueel programma voor elke deelnemer met uitgebreide vraagbeantwoording, informatie op maat, zakenpartnerscan, intakegesprek voor SIB. 

16:50  Plenaire afsluiting

17:10  Netwerkborrel

18:10  Einde VS Export dag

Registratie

Via deze link kunt u zich aanmelden voor de Exportdag VS.

Binnen het programma is er ook ruimte om advies op individueel niveau te krijgen. We willen u dan ook vragen om het registratieformulier zo volledig mogelijk in te vullen. Deelname aan de Exportdag VS is kosteloos en alleen mogelijk na het volledig invullen van uw registratieformulier.