Innovatie en ondernemerschap tijdens Startup Weekend Amsterdam

  • 04 juli 2014

Sinds 2010 worden er in Amsterdam eens per jaar een dozijn nieuwe ondernemingen gekickstart tijdens Startup Weekend Amsterdam. Het event brengt onbekenden, pioniers samen om in één weekend een idee uit te kunnen werken tot bedrijf.

Dit jaar wordt Startup Weekend voor de vijfde maal georganiseerd met een unieke succes formule. Vanuit de ervaring van voorgaande jaren worden dit jaar zowel praktijk ervaring, als advies en educatie bij elkaar gebracht om de deelnemers zo goed mogelijk door het weekend heen te helpen.

Partners

Twee bekende spelers uit de startup-scene Rockstart en Startupbootcamp, - beide hebben een accelerator - steunen het event en laten daarmee de kracht van de Amsterdamse Startup community zien. Daarnaast brengen zowel PNO Consultants alsNyenrode Business Universiteit begeleiding en ervaring mee naar het event. Nog nooit was er zoveel expertise uit zoveel verschillende hoeken aanwezig op Startup Weekend Amsterdam. Dit stelt de deelnemers in staat om in 54 uur zowel een uitgedacht business model als een werkend prototype op te zetten.

Teams

De teams die tijdens het weekend worden gevormd, pitchen hun business case en prototype op zondagavond voor een ervaren jury. Ondanks dat het weekend niet om winnen draait, vallen er voor de ideeën met de meeste potentie nuttige prijzen te winnen die de startup helpen een goede stap te zetten in het verder realiseren van het idee. Met een totale waarde van meer dan € 18.000 is er door Google, True, NLInnovators, 99designs, en 60Acres prijzenpakket samengesteld van zowel resources - zoals servers en Cloud usage - tot mentorschap en ondersteuning in de verdere groei van het bedrijf.  

Innovatie en ondernemerschap

Startup Weekend biedt een laagdrempelige ingang naar innovatie en het starten van een eigen onderneming. Wij zijn als organisatie erg trots om deze partners naast ons te hebben staan en zo een vloedgolf aan nieuwe ideeën de wereld in te brengen. Zo zijn uit voorgaande edities bijvoorbeeld successen als SNTMNT, Owlin en tooogethr gekomen die samen meer dan een half miljoen euro op hebben gehaald.

Details

Datum: 4 - 6 juli
Locatie: Beurs van Berlage

Meer informatie en inschrijving

Startup Weekend vindt plaats van 4-6 juli in de Beurs van Berlage. Het programma, tickets en meer informatie zijn te vinden op amsterdam.startupweekend.org.