Zorg2025: Internationale vergelijkingen

  • 07 oktober 2014

Rabobank Amsterdam, Amsterdam Economic Board, Health-Lab en de Kamer van Koophandel zijn in oktober 2012 gestart met ‘Zorg2025’-bijeenkomsten. Zorg2025 is een netwerkbijeenkomst voor zorgaanbieders en innovatieve ondernemers in de zorg. Met deze ontmoetingen willen wij partijen in de health sector bijeen brengen en zicht bieden op ontwikkelingen, noodzaak en mogelijkheden van innovatie in de zorg. 

Internationale vergelijkingen

Bij deze 11e Zorg2025 bijeenkomst staan internationale vergelijkingen centraal. Hoe is de zorg in Nederland georganiseerd en hoe doen ze dat nou in het buitenland? Wat kunnen we daar van leren?

Sprekers

  • Niek Klazinga, Hoofd Health Care Quality Indicators – OECD & Hoogleraar Sociale Geneeskunde AMC. Het meten van kwaliteit draagt bij aan innovatie in de gezondheidszorg, maar wordt internationaal verschillend georganiseerd. Hoe kan kwaliteit strategisch worden ingezet?
  • Jeroen Kemperman, verantwoordelijk voor strategie bij Achmea Zorg  en Gezondheid en auteur van “Briljante Businessmodellen in de Zorg”. Innovatie kent veel uitdagingen, nieuwe technologie kan bestaande markten laten omvallen. Wat zijn de kenmerken van briljante business modellen wereldwijd?
  • Samyra Keus, verantwoordelijk voor de internationale activiteiten van ParkinsonNet. Het kwaliteitsnetwerk voor parkinsonpatiënten geeft hoge kwaliteit van zorg tegen lage kosten.  Een exportproduct?

Na deze drie presentaties is er voldoende gelegenheid om te netwerken met andere ondernemers en zorgprofessionals of om met de sprekers nader in te gaan op hun presentatie.

Details

Datum en tijd: Dinsdag 7 oktober. Inloop vanaf 15:00 uur, start om 15:30 uur en borrel vanaf 17:00 uur.
Locatie: Dauphine, Prins Bernhardplein 175, Amsterdam.
Parkeren is mogelijk in de garage van Dauphine, zie ook: www.caferestaurantdauphine.nl

Aanmelden

Aanmelden kan via de website van de Kamer van Koophandel.