Road2Germany-Creatieve Industrie

  • 18 november 2014

Duitsland is verreweg het belangrijkste handelsland voor Nederland. Met een record handelsvolume van ruim 156 miljard euro in 2012 (een stijging van 5% ten opzichte van 2011) stijgen de Nederlandse-Duitse economische betrekkingen hoog uit boven alle andere handelsrelaties van ons land.

Kansen in ICT-, Media- en Designsector

Duitsland is een grote speler op het gebied van de creatieve industrie. Er liggen voor Nederlandse bedrijven veel kansen omdat subsectoren op bepaalde terreinen complementair zijn en in vergelijking met de Duitse partijen mogelijkerwijs voorop lopen. Bijvoorbeeld daar waar het gaat om ontwikkelingen zoals open source, open design, open data en serious gaming. Daarnaast liggen er voor de creatieve industrie veel mogelijkheden voor het maken van crossovers, onder andere binnen de HTSM en de LSH sectoren.

Samenwerking

De samenwerking met Duitsland is onderdeel van de internationaliseringsagenda Topsector Creatieve Industrie met de overkoepelende ambitie om in 2020 tot de meest creatieve economie van Europa te behoren. Voldoende redenen, juist ook vanwege de geografische ligging, voor de creatieve sector in Oost-Nederland om zich te oriënteren op Duitsland.

Netwerken

Wil je (mee)profiteren van deze kansen en overweeg je zaken te doen in of met Duitsland? Kom dan naar de bijeenkomst Road2Germany op dinsdag 18 november 2014 in Arnhem en laat je voorlichten over de praktische aspecten van het zakendoen met Duitsland. Deze bijeenkomst is speciaal voor ondernemers die op zoek zijn naar nieuwe (uitbreidings)mogelijkheden voor hun bedrijf richting ons buurland. Ook is er volop gelegenheid tot netwerken.

Locatie en datum
Kamer van Koophandel, Kronenburgsingel 525, Arnhem
Dinsdag 18 november 2014, 15:00 tot 18:00 uur

Direct aanmelden

Meld je direct aan