Succesvol de Duitse markt betreden

  • 22 september 2015

Dit seminar geeft praktijkgerichte informatie over het bewerken van de Duitse markt. Alles begint met het beantwoorden van de volgende vragen: hoe is Duitsland opgebouwd, welke regio heeft welke zwaartepunten, welke distributiekanalen kun je inzetten en wat zijn de bijbehorende voor- en nadelen? Vervolgens krijg je informatie over het Duitse belastingstelsel en over de verschillende Duitse ondernemingsvormen. Ook de financiële voor- en nadelen van een dochteronderneming in Duitsland passeren de revue. Tevens bespreken we de kenmerken van financiële instanties in Duitsland. Tenslotte komen enkele juridische en fiscale aspecten van het in dienst nemen van Duits personeel aan bod. 

Details

Datum: 22 sept 2015
Tijd: 13:30 uur - 17:00 uur
Locatie: Amersfoort
Inschrijfgeld: €199,00

Programma

13.30     Opening en inleiding
13.45     Marktkenmerken en distributiemogelijkheden (Johan Spijksma)
14.15     Juridische aspecten I (Carina Mijnen)
14.45     Pauze
15.00     Juridische aspecten II (Carina Mijnen)
15.30     Belastingtechnische aspecten van een ondernemingsoprichting in Duitsland (Olaf Zöllner)
16.45     Afsluiting en evaluatie

Docenten

Carina Mijnen 
Nederlands-Duitse Handelskamer, Den Haag
Carina Mijnen heeft Nederlands en Europees recht in Utrecht gestudeerd en is sinds medio 2008 werkzaam als juriste bij de DNHK. Ze is gespecialiseerd in handels- en vennootschapsrecht en houdt zich onder andere bezig met de oprichting van ondernemingen, zowel in Duitsland als in Nederland.

Johan Spijksma
Nederlands-Duitse Handelskamer, Den Haag
Johand Spijksma werkt sinds 2008 voor de Nederlands-Duitse Handelskamer en beschikt over jarenlange ervaring op het gebied van strategische begeleiding en advisering van Nederlandse bedrijven richting Duitsland. Daarvoor was hij werkzaam bij het Nederlandse Consulaat-Generaal in Hamburg. Sinds 2013 is Spijksma hoofd exportadvies bij de DNHK. Zijn afdeling houdt zich voornamelijk bezig met handelsmissies en individuele begeleiding van bedrijven uit beide landen.

Olaf Zöllner

Zöllner & Zöllner, Arnsberg
Olaf Zöllner sloot in 2001 zijn studie Bedrijfseconomie met als zwaartepunt ‚belastingen‘ in Bielefeld af. Naast zijn postdoctorale opleiding tot registeraccountant aan de Erasmus universiteit in Rotterdam was hij sindsdien werkzaam bij Ernst & Young in Rotterdam en Hamburg. Sinds 2009 is hij als (register)accountant partner bij Zöllner & Zöllner.

Aanmelden

Aanmelden voor dit seminar? Klik hier