Smart Industry, the Next Step

  • 10 februari 2015

Smart Industry is het slim benutten van alle beschikbare technologische mogelijkheden. Door intensief gebruik te maken van internet en ICT in combinatie met draadloze verbindingen, robots, sensortechnologie, big data en dergelijke ontstaan nieuwe business kansen. Deze bijeenkomst is gericht op bedrijven die, na de eerdere inspiratiesessies, een volgende stap met Smart Industry willen zetten. Smart Industry, the Next Step, wordt georganiseerd door de provincie Noord-Brabant, BOM, Brainport Development, Brainport Industries, TNO en de Kamer van Koophandel.

Details

Datum: 10 feb 2015
Tijd: 14:30 uur - 18:30 uur
Locatie: Eindhoven
Inschrijfgeld: Gratis

Vervolgactiviteiten

Mede naar aanleiding van de sessies in 2014 is de landelijke actieagenda gepresenteerd. Tijdens deze bijeenkomst willen we de deelnemers, die mede input hebben gegeven aan de actieagenda, een terugkoppeling geven. Een van de activiteiten die opgepakt worden is het opzetten van Fieldlabs in Noord-Brabant. We bespreken uitgebreid wat het voor jouw bedrijf kan betekenen om bij een dergelijk fieldlab aangesloten te zijn. Daarnaast gaan we in op andere mogelijke vervolgacties die bedrijven kunnen oppakken.

Programma

14:30 - 15:00 Inloop
15:40 - 16:00 Regionale voorbeelden Smart Industry
16:05 - 16:45 Eerste ronde Parallelsessies
16:55 - 17:35 Tweede ronde Parallelsessies
17:40 - 18:30 Afsluiting en Netwerkborrel
15:00 - 15:20 Introductie Smart Industry en terugkoppeling nationale agenda

Parallelsessies

De parallelsessies zijn opgedeeld in twee doelgroepen:

Kansen inventariseren

Voor de deelnemers die nog zoekende zijn wat Smart Industry voor het eigen bedrijf kan betekenen zijn er sessies, waarbij samen met de andere deelnemers gekeken wordt wat Smart Industry voor jou kan betekenen. In kleine groepen van ongeveer 8 deelnemers zullen de kansen worden geïnventariseerd. Als je deelneemt aan deze sessie kan je niet deelnemen aan de andere parallelsessies (beide rondes van de parallelsessies worden hierbij benut).

Fieldlabs

Voor de deelnemers die al een duidelijk beeld hebben waar ze mee aan de slag willen gaan, zijn er de sessies rondom de voorgenomen fieldlabs:

- Campione: 100% voorspelbaar onderhoud in de procesindustrie
- Multimaterial 3D printen van polymeren
- De digitale fabriek: Smart networked high-tech supply chain
- Flexible Manufacturing
- Designing Ultra Personalised Products and Services UPPS)

Kies je voor deelname aan de sessies van de fieldlabs, dan kan je jezelf voor twee van deze onderwerpen opgeven.

Aanmelden

Meld je hier aan.