Factfinding missie: sport en innovatie in Canada

  • 14 juni 2015

Van 14-18 juni 2015 organiseert handelsroute.nl in samenwerking met Orange Sports Forum een factfinding missie naar Canada. We zullen het debuut van de Oranje Leeuwinnen op het FIFA WK damesvoetbal gebruiken om een brug te slaan tussen Nederlandse en Canadese bedrijven in de sport en innovatie. Aangezien de dames in de poule fase tegen thuisland Canada spelen biedt dit nog meer aanknopingspunten.

Innovatieve Nederlandse bedrijven krijgen de kans om tijdens de week nieuwe zakelijke contacten op te doen en hun kansen op de Canadese markt verder uit te diepen. 

Naast sportland kennen we Canada natuurlijk als emigratieland, waar vele Nederlanders tot op de dag van vandaag de dichtbevolkte lage landen inruilden voor het weidse uitgestrekte Canadese land. Op dit moment is meer dan een miljoen Canadezen van Nederlandse afkomst.

Maar Nederland is ook de tweede investeerder in Canada en voor Canada het tweede belangrijkste exportland in Europa. Ondernemers uit beide landen ervaren een herkenbare zakelijk eco-systeem, en mogelijkheden tot vruchtbare samenwerking.

Tenslotte wordt zaken doen nog aantrekkelijker, er wordt op dit moment de laatste hand gelegd aan een historisch handelsakkoord tussen Canada en de EU (CETA). CETA zal vele handelsbarrières opheffen en de kansen op de wederzijdse markten aanzienlijk verbeteren op het gebied van export, investeringen, onderzoek, IP en innovatie.

Binnen het programma krijgen innovatieve bedrijven uit onder andere de sport industrie uitgebreid de kans nieuwe zakelijke contacten op te doen, wordt netwerken gefaciliteerd en leert men de kansen op de Noord Amerikaanse markt beter in te schatten en te benutten.

Indien u geen of weinig exportervaring richting Canada heeft komt u mogelijk in aanmerking voor een tegemoetkoming van de overheid in de vorm van een missievoucher t.w.v. 1500 euro.

Details

Datum: 14 t/m 18 juni
Locatie: Montreal and Toronto 

Aanmelden

Aanmelden kan je hier.