‘Op business expeditie met …’ en uitreiking LiveWIRE Rising Star

  • 21 mei 2015

Let op! De inschrijvingen voor deelname aan dit evenment zijn vol.

Ga jij binnenkort mee ‘Op business expeditie met……’?

Graag nodigen wij je uit om aanwezig te zijn op 21 mei 2015 tijdens de Shell Eco-Marathon, want iedere business verdient een expeditie die wijst op nieuwe kansen en mogelijkheden. Tijdens deze expeditie wordt bovendien de LiveWIRE Rising Star uitgereikt!  Dé kwartaal-innovatieprijs voor innovatieve ondernemers met een bedrijf dat niet langer dan vijf jaar bestaat. En nog een spraakmakend onderdeel van de expeditie: we gaan op VIP-tour door de Shell Eco-marathon. Dit is één van ‘s werelds meest uitdagende en internationale studentencompetities op het gebied van innovatie, techniek en duurzaamheid.

Let op! De inschrijvingen voor deelname aan dit evenment zijn vol.

Details

Datum:           donderdag 21 mei 2015
Tijd:                14.30 uur
Locatie:          Ahoy Rotterdam, zaal Dock 3
Adres:             Ahoyweg 10, 3084 BA Rotterdam

Sprekers

Vier sprekers nemen jou mee in hun persoonlijke verhaal en geven een spannende business expeditie naar succes!

Business Model Guru: Patrick van der Pijl - Business Models Inc

Vandaag de dag leven we in een constante turbulentie qua ontwikkeling. Daar zijn businessplannen waardeloos en moet je nieuw gereedschap, nieuwe vaardigheden en een nieuwe mindset hebben. Patrick van der Pijl laat zien hoe je als start-up kunt zorgen voor het snel ontwerpen van je business modellen en hoe je deze kunt valideren in de markt. Geen bla bla  maar echte verhalen en concrete voorbeelden.”

Capital Captain: Robin Slakhorst – Symbid

Je bent ondernemer en hebt financiering nodig, maar hoe kom je tot de beste vorm voor jouw situatie? The Funding Network leidt je door het landschap van zowel traditionele als alternatieve financieringsvormen, om zo te komen tot een gestapelde financieringsoplossing voor jouw MKB-bedrijf. Robin Slakhorst, directeur van Symbid: The Funding Network geeft inzicht in de verschillende mogelijkheden en oplossingen die dit unieke platform biedt.” 

Business Globe Trotter: Yousef Yousef - LG Sonic (winnaar LiveWIRE Award 2014), KvK-adviseur Nicolette Stehouwer

Wat zijn de drie belangrijkste vragen bij internationaal zakendoen en hoe krijg je deze vragen beantwoord? Wanneer ga je de fout in bij cultuurverschillen en kost het je euro’s? Succes story’s bij internationaal zakendoen!

Programma 

14.30-15.00    Registratie en inloop 'Op business expeditie met…..' en uitreiking Rising Star

15.00-15.05    Welkom door Celina Wang, manager LiveWIRE en Shell Eco-marathon

15.05-15.50    Business Model Guru - Patrick van der Pijl (Business Models Inc.)

15.50-16.35     Eerste ronde workshops (parallel)

  • Crowdfunding - Capital Captain Robin Slakhorst (founder Symbid)
  • Internationalisering - Globe Trotter Yousef Yousef (founder LG Sonic) in samenwerking met KvK-adviseur Nicolette Stehouwer

16.35-16.45      Pauze 

16.45-17.30      Tweede ronde workshops

17.30-18.00    Uitreiking LiveWIRE Rising Star Award door Claudia Zuiderwijk (voorzitter Raad van Bestuur Kamer van Koophandel)

18.00-18.45    VIP-tour Shell Eco-marathon

18.45-20.00    Netwerk en borrel in Shell Energy Lab

Aanmelden

Let op! De inschrijvingen voor deelname aan dit evenment zijn vol.

Meer informatie over de sprekers

Patrick van der Pijl is CEO & Strategy Designer bij Business Models Inc. en Producer van de wereldwijde bestseller Business Model Generation. Patrick heeft meer dan 300 (internationale) organisaties, zoals Toyota, Fujitsu, ING Bank, Microsoft en 3M, geholpen met het innoveren van hun business model en het ontwerpen van een strategie voor de toekomst. 

Op expeditie met…
Business Model Guru: Patrick van der Pijl - Business Models Inc.: “Vandaag de dag leven we in een constante turbulentie qua ontwikkeling. Daar zijn businessplannen waardeloos en moet je nieuw gereedschap, nieuwe vaardigheden en een nieuwe mindset hebben. Patrick van der Pijl laat zien hoe je als start-up kunt zorgen voor het snel ontwerpen van je business modellen en hoe je deze kunt valideren in de markt. Geen bla bla  maar echte verhalen en concrete voorbeelden.”

Robin Slakhorst, mede-oprichter en CCO van Symbid, heeft meerdere jaren ervaring op het gebied van ondernemerschap, sales en marketing binnen de crowdfunding industrie. Na een studie Entrepreneurship & New Business Venturing aan de School of Management van de Erasmus Universiteit was Robin in 2011 mede verantwoordelijk voor de oprichting van Symbid, één van de eerste aandelen-crowdfundingplatforms ter wereld.

Op expeditie met…
Capital Captain: Robin Slakhorst – Symbid: “Je bent ondernemer en hebt financiering nodig, maar hoe kom je tot de beste vorm voor jouw situatie? The Funding Network leidt je door het landschap van zowel traditionele als alternatieve financieringsvormen, om zo te komen tot een gestapelde financieringsoplossing voor jouw MKB-bedrijf. Robin Slakhorst, directeur van Symbid: The Funding Network geeft inzicht in de verschillende mogelijkheden en oplossingen die dit unieke platform biedt.”

Yousef Yousef. Ondernemer Yousef Yousef is de drijvende kracht achter het bedrijf LG Sonic. Yousef heeft met de MPC-Buoy een effectieve en milieuvriendelijke oplossing ontwikkeld voor het behandelen van algenproblemen op grote wateroppervlakten. Met een Nederlandse omzet van slechts 2% is LG Sonic vooral internationaal actief. Onder andere in Polen, Spanje, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten, Japan, Canada en Ierland.

LG Sonic is de winnaar van de Shell LiveWIRE Award 2014. 

Nicolette Stehouwer is een klantgericht en commercieel gedreven persoon met een juridische achtergrond. Tijdens haar tijd bij de Kamer van Koophandel heeft ze een sterk netwerk opgebouwd in een dynamische omgeving die alle facetten van het internationale bedrijfsleven raakt.

Op expeditie met…
Business Globe Trotter: Yousef Yousef - LG Sonic (winnaar LiveWIRE Award 2014) en KvK-adviseur Nicolette Stehouwer: “Wat zijn de drie belangrijkste vragen bij internationaal zakendoen en hoe krijg je deze vragen beantwoord? Wanneer ga je de fout in bij cultuurverschillen en kost het je euro’s? Succes story’s bij internationaal zakendoen!