InvestHorizon

  • 01 december 2015

Op 1 december a.s. heeft u de kans om uw kennis en kans te vergroten om financiering aan te trekken. Vragen die centraal staan; Welke Europese fondsen zijn beschikbaar? Hoe vergroot u uw kans op een succesvolle financieringsaanvraag? Het Europese programma InverstHorizon geeft antwoord op deze vragen en biedt nog veel meer in een afsluitende borrel. Tijdens deze borrel komt u in contact met financiële experts, die u verder helpen.
De bijeenkomst is gratis en vindt plaats bij de Kamer van Koophandel, De Ruijterkade 5, 1013 AA Amsterdam. Aanmelden kan via https://www.kvk.nl/bijeenkomsten/investhorizon/Amsterdam/2015-12-01-1330/inschrijven/

Programma

13:30 – 14:00        Ontvangst
14:00 – 14:15         Welkom en introductie programma InvestHorizon en haar kansen
14:15 – 15:15        Waardecreatie en vergroot uw kans tot financieren

Deze presentatie draait om de vraag wat je zelf kunt doen om de kans op het vinden van financiering voor je bedrijf te vergroten. Wat zijn de basisvoorwaarden waaraan ik moet voldoen? Ja natuurlijk, een goed verhaal hebben. Maar wat is nou een goed verhaal in de ogen van financiers? Wanneer ben ik er klaar voor? Financiers komen in vele soorten en maten, maar welk type investeerder past bij mijn bedrijf?  

Biografie: Micha Zwaaf adviseert bedrijven op het gebied van corporate finance en strategie. Hij is schrijver van het boek Wat Schuift Het? Haal meer uit je onderneming. Micha studeerde bedrijfskunde en economie en begon zijn carrière bij ABN AMRO. Micha is All About Value. Twitter: @MichaZwaaf.

15:15 – 15:30 Pauze
15:30 – 16:15 EU funding instrumenten voor Nederlandse SME’s door Jasper Munier, ERAC

De Europese Commissie investeert de komende jaren fors in het MKB. Er vele verschillende instrumenten beschikbaar waar de meeste MKB bedrijven geen weet van hebben. De presentatie EU Funding instruments for SME’s geeft u inzicht in de subsidiekansen die die Europese Commissie beschikbaar heeft. Aan de hand van verschillende voorbeelden laat Jasper zien hoe de EU ook uw project zou kunnen ondersteunen. 

Biografie: Jasper Munier, managing partner bij ERAC en tevens voorzitter van de Nederlandse vereniging van subsidieadviseurs, houdt zich met zijn team dagelijks bezig met het aantrekken van financiering voor innovatieve (samenwerkings-)projecten. ERAC is tevens verantwoordelijk voor het ontwikkelen en beheren van verschillende EU stimuleringsregelingen in Nederland waaronder OPZuid, Go!Oost en Kansen voor West II.     

16:15 - 17:00 Voorbereiden voor groei met equity financiering door  Patrick Polak, Venture Capital Investor en lid van NVP

17.00 Borrel en netwerken 

Aanmelden kan via: https://www.kvk.nl/bijeenkomsten/investhorizon/Amsterdam/2015-12-01-1330/inschrijven/