Leukste en duurzaamste elektrische sportauto uit Nederland

  • 10 mei 2011

SPECIALE Cleantech Happy Hour; Toegang is gratis, introducés zijn welkom.

Burton Car Company is de grootste sportautofabrikant in Nederland maar vanuit Zuthpen is het bedrijf ook de grootste 2CV shop van de wereld. Het sprookje van het lelijke eendje dat een mooie duurzame zwaan wordt is hier in Zuthpen al lang geen sprookje meer maar een goed lopend bedrijf. Als basis wordt er gewerkt vanuit het chassis van de Citroen Eend. Met dit chassis als basis is het mogelijk om een veelvoud van samengestelde eigen ontwikkelde onderdelen je eigen sportauto te (laten) bouwen. Inmiddels is er ook een 100% elektrische uitvoering beschikbaar. In veel garages ook buiten Nederland wordt het zelf bouwen van een auto opgepakt door handige en minder handige enthousiastelingen. Hergebruik van onderdelen, duurzaamheid, plezier en doorgeven van oude kennis met nieuwe technologie gaan heel goed samen .

De spreker deze middag is Iwan Göbel, eigenaar, ondernemer, inspirerende spreker, ontwerper en schrijver. Iwan is een veel gevraagde spreker die inspirerend verteld over zijn bedrijf en zijn visie op duurzame mobiliteit. Zelf omschrijft hij Burton als “de leukste, meest duurzaamste en grootste sportautofabrikant van Nederland.” Voor ons een extra reden om deze keer Enschede achter ons te laten en Zuthpen te bezoeken.

Cleantech East Netherlands
Cleantech East Netherlands is een jonge community (platform) voor duurzame technologische producten, concepten en innovaties. De community is opgericht door de Kamer van Koophandel, Syntens, SEM Ventures, VoyEdge, Gemeente Enschede en Stichting KiEMT in Oost Nederland. Voor meer informatie over de Cleantech East Netherlands, kunt u terecht bij Olaf ter Haar (088 - 4440064; oth@syntens.nl).

DIRECT INSCHRIJVEN