Startup Weekend Amsterdam

  • 08 juli 2011

Ontwikkel je idee in 54 uur!

Pitch je idee, stel jouw dreamteam samen en start jouw droombedrijf in 54 uur!

Startupweekend is een laagdrempelige manier voor mensen om hun business idee te testen voor een publiek van rond de 150 ondernemers, investeerders, technici,  developers, business-experts en creatieve geesten. Het evenement begint op vrijdagavond waar iedereen zijn of haar idee kort kan pitchen voor het publiek. Het publiek stem op de beste pitches en er worden teams gevormd waarbij mensen zich aansluiten bij het idee dat zij interessant vinden. De 15-20 teams met het beste idee hebben daarna twee dagen en nachten de tijd om met behulp van techneuten,  onderzoekers, developers, business developers, designers,  marketeers, en andere experts het idee uit te werken tot een echt prototype, business case en een werkende website, kortom: de beginfase van een bedrijf.

Geen concreet idee? Geen probleem!

Heb je geen concreet idee? dat maakt niet uit: kom naar het evenement en sluit je aan bij een van de teams die jij het interessantst vindt.  Op zondagavond presenteren de teams voor een jury van investeerders en worden er verschillende prijzen uitgereikt waarmee de winnaars een vliegende start krijgen. Het evenement wordt op zondagavond afgesloten met een netwerk borrel.

Over Startupweekend

Startupweekend is een Amerikaanse non-profit organisatie die binnen 3 jaar 250+ startupweekends in heel de wereld heeft ondersteunt, 30,000 gepassioneerde entrepreneurs met elkaar in contact heeft gebracht en maar liefst 1420 nieuwe startups heeft gefaciliteerd (waarbij sommige startups al omzet draaiden tijdens het weekend zelf). Het motto van startupweekend is dan ook: “build communities, start companies, no talk, all action”.

Waar en wanneer?

Pakhuis de Zwijger, 8 t/m 10 juli in Amsterdam.

Meer info of aanmelden? Kijk dan even op http://www.amsterdam.startupweekend.org