ONTWERPERSMASTERCLASS: "Eigen Productontwerp Succesvol op de Markt Brengen

  • 18 juli 2011

U bent een succesvolle ontwerper die meestal ontwerpt in opdracht van anderen. Maar nu hebt u een eigen ontwerp dat u graag zelf op de markt wilt brengen. Wat komt daar allemaal bij kijken? Gaat u alles zelf doen of uitbesteden? Wat zijn uw rechten?

Op deze vragen en meer gaat de masterclass in. Na afloop heeft u voldoende bagage om keuzes te kunnen maken voor de volgende stap op weg naar een succesvolle marktintroductie.

Programma

Het volledige programma bestaat uit drie stappen. Elke deelnemer krijgt eerst een intake gesprek met een Syntensadviseur. Hierin worden uw persoonlijke mogelijkheden in kaart gebracht. Hierdoor komt u goed beslagen ten ijs op de masterclass. Na afloop van de masterclass kunt u nogmaals met Syntensadviseurs sparren over het in de praktijk brengen van de kennis.
Tijdens de masterclass komen ondernemers aan het woord die met succes een eigen product op de markt hebben gebracht. Zij zullen openhartig vertellen over de keuzes die ze hebben gemaakt en de voorwaarden voor succes. Daarbij komen diverse scenario’s aan bod met betrekking tot productie, distributie en verkoop van het product. Ook komen experts aan het woord om u bij te praten over de mogelijkheden die u hebt. Tenslotte gaat u aan de slag met uw eigen case zodat u de deur uit gaat met een concreet plan.

Sprekers tijdens de middag

Joffrey Walonker, designmanager van Royal VKB, vertelt over het commerciële succes van zijn label met als uitgangspunt de gouden driehoek design, merk en productie&distributie.
Frans Schrofer, oprichter van de succesvolle Haagse Studio Schrofer deelt zijn werkwijze. Met behulp van samenwerkingen in de keten weet hij eigen productontwerpen succesvol op de markt te zetten.
Jerry Considine, geeft u een korte inleiding in merkenrecht, auteursrecht en licenties. Hij heeft 30 jaar ervaring als advocaat en merkengemachtigde aan de zijde van zowel ontwerpstudio’s als designlabels.&nbspMeer sprekers volgen.

Voor wie is deze workshop?

Voor ondernemende productontwerpers met een eigen bedrijf, die een of meer eigen ontwerpen hebben waar ze een commercieel succes van willen maken. Dit kunnen uiteenlopende producten zijn, zoals meubels, gebruiksvoorwerpen, woonaccessoires, speelgoed, sieraden etc.

Resultaat

Deelnemers gaan naar huis met concrete bagage om de voor hun product beste route te kiezen. Daarbij worden nuttige contacten opgedaan om in een later stadium informatie in te winnen, en is er gedurende het hele traject een Syntens adviseur beschikbaar om met u mee te denken.

Kosten

De kosten voor het programma bedragen € 50,- euro.

Locatie

Een inspirerende locatie in Rotterdam volgt.

Informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Paulien Roovers (088-4440291) of Arianne Bijma (088-4440017).