Workshop: Verover je plek als creatieve 1-pitter!

  • 03 november 2011

U bent zelfstandig geworden vanuit de passie voor uw vak en de wil om de dingen op uw eigen manier aan te pakken. Uw opdrachtgevers kiezen dan ook voor uw persoonlijkheid en uw talent.

Op een goed moment kunt u uzelf echter niet meer afsluiten voor andere zaken die komen kijken bij uw zelfstandige status. Als u niet oplet is het is hollen of stilstaan. U hebt het elke dag razend druk met opdrachtgevers, het uitvoeren van projecten, administratie en regelwerk. En dan moet u ook nog eens communiceren, netwerken en acquisitie doen, anders staat u straks met lege handen of bent u genoodzaakt om de minder leuke klussen op te pakken. Daarom is het zinvol om af en toe eens grondig na te denken over hoe u nu op een gerichte manier verder kunt, waar u echte toegevoegde waarde ligt en welke opdrachtgevers u daarmee kunt en wilt helpen. Dit kunt u vervolgens vertalen naar een helder beeld van uw toekomst, gerichte acquisitie en marketing, succesvolle offertes en voldoende inkomen.
 
In deze workshop leert u hoe met de juiste focus een solide plaats in de markt verovert en hoe u van daar uit succesvol communiceert en acquireert.

Voor wie?

Zelfstandige creatieven: designers, fotografen, webdesigners, ontwerpers.

Resultaat

U krijgt een hand-out van de presentatie, inclusief het raamwerk van een strategisch en commercieel plan dat u naderhand zelf kunt uitwerken, plus veel praktische tips en tools voor het doen van succesvolle acquisitie.

De workshop wordt gegeven Ries Meertens van Coaching Creative Companies, hij adviseert creatieve ondernemers bij het verbeteren van hun bedrijfsvoering. Samen met hen zoekt hij naar antwoorden op specifieke vraagstukken over sales, marketing, klantbeheer, organisatie en het opstellen van strategische ondernemingsplannen. Verder verzorgt Ries diverse trainingen en workshops en doceert hij het vak 'Design Consultancy Practice' aan de TU Delft. Hij heeft in het verleden zelf een full service productontwerpbureau gehad met meer dan 35 medewerkers.

Deze bijeenkomst is onderdeel van het project Nieuwe Energie op de Creatieve As welke gefinancierd wordt door het Europees Fonds voor regionale ontwikkelingen van de Europese Commissie.

Meld je hier aan!