Kandidaten

McNetiq

Een duurzame en veilige staalverbinding

 

Logo McNetiqMcNetiq B.V. heeft de Controlock-technologie ontwikkeld, een gepatenteerde meettechnologie waarmee voor het eerst de belastbaarheid van een
magneet vooraf gemeten kan worden. Hierdoor kunnen volledig veilige magnetische staalverbindingen worden gemaakt.

Magnetische verankering

Het vooraf vaststellen van belastbaarheid is een voorwaarde voor een veilige verankering middels magneten en voorwaarde voor certificering. Een magnetische verankering kan tijdelijke lasverbindingen vervangen, die bijvoorbeeld worden gemaakt voor steigerverankering, verankering van scheepslading, tijdelijke hijsogen, railwerk, valbeveiliging enz. Lasverbindingen zijn sterk, maar indien tijdelijk, heeft lassen een grote impact op materiaal, mens, milieu en is kostbaar.  Bovendien is er bij laswerk altijd kans op brand- en explosiegevaar.

De Controlock-technologie werkt met permanente magneten, is zeer veilig en maakt geen gebruik van een stroombron en is dus storingsvrij. Het eerste product is nu uitontwikkeld, gecertificeerd en wordt door de mondiale marktleider in steigermaterialen verkocht in de Benelux. Doorgroei en in enkele andere markten nieuwe producten gaan afzetten via toonaangevende distributeurs, zijn de volgende stappen van McNetiq.

Pitchfilm

Edwin van der Heide

Komt McNetiq volgens jou met de meest innovatieve oplossing? Bekijk de overige genomineerden en stem op jouw favoriete LiveWIRE Rising Star van 2016!

image description