Kandidaten

Octo

Samen energie leveren

Logo Octo

Octo heeft unieke intelligente software ontwikkeld waarmee installateurs, vastgoedeigenaren en individuele consumenten samen nu in goed beheer energie kunnen leveren.

Hulp met installatiebeheer

Octo biedt technische en administratieve intelligentie om samen duurzame energie te gaan leveren en uit te wisselen. Octo beheert de complete administratie van de uitwisseling van energie en biedt de kennis om slim installatiebeheer toe te passen. De implementatie en concrete uitwisseling van energie door decentrale, ‘losgekoppelde’ smart grids die energie leveren gaat dé verandering van de markt zijn. Centrale energieopwekking is niet langer noodzakelijk en met de software is het mogelijk om de energiemarkt compleet te vernieuwen. OCTO wil de data die samenhangen rondom het technisch beheer van installaties (collectoren, panelen enz.) gaan ontsluiten. Daar ligt de echte expansie in het verschiet.

Pitchfilm

Dirk Huibers

Komt Octo volgens jou met de meest innovatieve oplossing? Bekijk de overige genomineerden en stem op jouw favoriete LiveWIRE Rising Star van 2016!

image description