Rising Star

Winnaar 2016

Ondernemer Edwin van der Heide uit Rijpwetering is de winnaar van de LiveWIRE Rising Star met zijn onderneming McNetic. Zij staan voor het ontwikkelen van Controlock-technologie. Deze technologie is een gepatenteerde meettechnologie waarmee voor het eerst de belastbaarheid van een magneet vooraf gemeten kan worden. Hierdoor kunnen volledig veilige magnetische staalverbindingen worden gemaakt. McNetic wint €2.500,-.

De Rising Star wordt uitgereikt aan de innovatieve ondernemer die zowel de jury als het publiek weet te overtuigen van de toegevoegde waarde van zijn of haar innovatieve product of dienst. De overige vier kandidaten in de race waren: Bytheway - Harm Lotterman uit Ruinen, CorrectBook - Sam van Tol uit Nootdorp, Octo - Dirk Huibers uit Utrecht  en VillagePump - Joost de Waard uit Amsterdam. De prijs werd 24 maart uitgereikt in het Cambridge Innovation Center in Rotterdam tijdens het Venture Café.

McNetiq B.V.
Deze onderneming heeft de Controlock-technologie ontwikkeld; een gepatenteerde meettechnologie waarmee voor het eerst de belastbaarheid van een magneet vooraf gemeten kan worden. Hierdoor kunnen volledig veilige magnetische staalverbindingen worden gemaakt. Het vooraf vaststellen van belastbaarheid is een voorwaarde voor een veilige verankering middels magneten en voorwaarde voor certificering. Een magnetische verankering kan tijdelijke lasverbindingen vervangen, die bijvoorbeeld worden gemaakt voor steigerverankering, verankering van scheepslading, tijdelijke hijsogen, railwerk, valbeveiliging, etc. De Controlock-technologie werkt met permanente magneten, is zeer veilig en maakt geen gebruik van een stroombron en is dus storingsvrij. 

Rising Star
LiveWIRE Rising Star geeft een podium aan innovatieve ondernemers met een bedrijf dat niet langer dan vijf jaar bestaat. Rising Star is een onderdeel van het LiveWIRE programma van Shell en de Kamer van Koophandel. De beoordeling van de vakjury (60 %) en de online verkiezing (40 %) bepalen wie de eervolle titel LiveWIRE Rising Star mag dragen. 

image description