Tools

Tools

Nuttige links, downloads en tools

Crowdfundingscan 

Met deze scan zie je in één minuut of crowdfunding als financieringsvorm een goed idee is voor jouw eigen onderneming. Shell LiveWIRE en de Nieuwe Kamer van Koophandel hebben de handen ineen geslagen met Douw&Koren, specialist in crowdfunding. Samen stellen zij nu deze scan beschikbaar waarmee jij als ondernemer snel zelf kunt bepalen of crowdfunding wel of niet geschikt is. 
Crowdfundingscan

Investormatch

Je zoekt financiering voor je start- of groeiplan. Daarvoor ben je op zoek naar een of meerdere informal investors. Maar waar vindt je deze investeerders? En hoe kom je met ze in contact om je businessplan te kunnen presenteren? Doe je voordeel met bijgaand document en kijk of dit wellicht een oplossing biedt.
Investormatch

Financieringsdesk

Ondernemers willen graag weten hoe zij aan geld komen voor hun bedrijf. Via de Financieringsdesk krijgen ondernemers een goed beeld wat de financieringsmogelijkheden zijn. Download de Financieringsdesk Flyer voor meer informatie.
Financieringsdesk 

Big Data

De analyse van Big Data kan ook voor juw bedrijf kansen bieden voor groei of het verbeteren van processen. Door uit ruwe gegevens de juiste kennis te halen, kun je efficiënter werken of je klanten beter bedienen. Bekijk de YouTube video over  Big Data.

Internet of Things

Door producten slim en internet-verbonden te maken, ontstaan nieuwe mogelijkheden voor bedrijven in alle sectoren. De kansenscan Internet of things geeft je snel inzicht in de uitgangspositie van je bedrijf. Deze maakt je snel duidelijk wat Internet of Things voor je bedrijf betekent en kan betekenen.
Kansenscan Internet of Things
Internet of Things video  

Big data

Om je op weg te helpen met big data bevat deze publicatie een stappenplan. Hiermee zet je vier concrete stappen:
Big Data stappenplan (PDF)

MKB Innovatie Top-100

De tiende editie van de MKB Innovatie Top 100 is een unieke gelegenheid om de zichtbaarheid van jouw innovatie en bedrijf te vergroten. Schrijf je nu meteen in!
MKB Innovatie Top-100 

Ondernemersplein

Alle informatie van de overheid voor ondernemers verzameld op 1 plaats. Makkelijk, snel, overzichtelijk.
Ondernemersplein

New Venture

LiveWIRE ondersteunt je als je tussen de 1 en 5 jaar actief bent als ondernemer. Zijn je plannen nog priller? Klop dan aan bij New Venture. Een ondernemingsplanwedstrijd die je met raad en daad bijstaat.
New Venture

MKB@TNO app

Als ondernemer bruis je vaak van de innovatieve ideeën. Maar waar begin je, hoe regel je financiering en wie helpt om het idee werkelijkheid te maken? Voor het antwoord op deze, en vele andere vragen over innoveren, kun je bij TNO aankloppen via de MKB@TNO app.
Android app
iPhone app

NLGroeit iPad app

Download de app NLGroeit en krijg gerichte informatie over ondernemerschap, innovatie en groei. De app geeft MKB-ondernemers inzicht in hun persoonlijke situatie en geeft handige tips en relevante informatie die direct verder helpen in de ontwikkeling van een bedrijf.
iPad app

KvK App Handelsregister

De KvK App Handelsregister is gemaakt voor iOSAndroid en Windows Phone. Download nu direct de KvK App Handelsregister via de stores en ontvang de eerste 5 producten gratis. De Kamer van Koophandel ondersteunt ondernemers bij groei, innovatie en internationaal ondernemen. De KvK biedt ondernemers passende data, kennis en de juiste netwerken.

Groeiscan

De groeiscan is er voor startende bedrijven, voor bedrijven die net naar de markt gaan en voor bedrijven die aan het doorgroeien zijn. Kern: creëer waarde voor je klant. De Groeiscan is een gesprekshandleiding en checklist in één. Wil je de primeur en nu de balans opmaken? Neem dan contact op met Quirien Verbakel.

Go Smart Industry Kansenkompas en Stappenplan

Snel en gemakkelijk jouw eigen Smart Industry kansen verkennen? Dat kan met het Go Smart Industry Kansenkompas en Stappenplan. Met dit kompas navigeer je zelf naar voorbeelden die passen bij jouw eigen strategie. Het stappenplan geeft tips hoe je binnen jouw organisatie nieuwe ideeën bedenkt en onderzoekt.

Webinars

Interessante informatie vanuit je eigen stoel. Kijk hier naar webinars die over ondernemen gaan.

Ondernemerschaptest

Ben jij geschikt voor het ondernemerschap? Doe de ondernemerstest en ondek of jij klaar bent voor het ondernemerschap.

image description